Колко време се варят пъдпъдъчи яйца?

Колко време се варят пъдпъдъчи яйца?

Яйцата от пъдпъдък са истинска витаминна бомба на фона на скромните си размери. Макар да тежат едва 10-12 грама те са изключително богати на микроелемнти и витамини и притежават изразено антибактериално, имуномодолиращо и противооточно действие, освен това в тях няма холестерол.

Въпреки че е препоръчително пъдпъдъчи яйца да бъдат консумирани в сурово състояние, защото в процеса на термична обработка голяма част от ценните им хранителни вещества се губят, много хора ги харесват рохки и или твърдо сварени.

За разлика от кокошите яйца, които се заливат със студена вода и тогава се варят, пъдпъдъчите яйца се пускат директно във врялата вода, защото няма опасност да се спукат. За да получите рохки яйца, трябва да варите пъдпъдъчите яйца едва 1-2 минути. Твърдо сварени стават след 5 минути варене.

Един нетрадиционен прочит на класическа рецепта е вариантът Руло Стефани с пъдпъдъчи яйца, а Салата със сьомга и пъдпъдъчи яйца ще впечатли и най-големите чревоугодници.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари