Как да напълнее вегетарианец?

Как да напълнее вегетарианец?

Мнозина погрешно свързват философията на отказ от животинска храна с желанието да се свалят няколко излишни килограма. За повечето вегетарианци отказът от месо не е базиран на желание да се отърват от излишното тегло, а е дълбок морален и здравословен избор.

Факт е, че първият мит за вегетарианството влече след себе си и втори – че вегетарианците не могат да напълнеят.

Всъщност вегетарианците лесно могат да качат тегло, защото голяма част от дневното им меню е основано на въглехидратите. Достатъчно е заклетите врагове да заменят ужасно вредните вратни пържоли с банички със сирене, за да започнат неусетно да се окръглят в областта на талията.

За да запазят фигурата и килограмите си вегетарианците също трябва да се стараят да се хранят здравословно, защото в крайна сметка здравословното хранене не се изчерпва с отказът от храни с животински произход.

Ето защо те трябва да наблегнат на зърнените и бобовите храни. Задължително дневното им меню трябва да включва поне три порции пресни зеленчуци, които ще доставят на организма им допълнителни фибри, без да го обременяват с калории.

В случай, че вегетарианецът желае да качи тегло по някаква причина, той трябва да наблегне на храни с високо съдържание на въглехидрати, като ориз и картофи, като само от време на време може да си позволява по нещо сладко.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари