Вреден ли е сникърсът и защо?

Вреден ли е сникърсът и защо?

Сникърс е марка шоколадов десерт на американска компания. Шоколадово-фъстъченото блокче се състои от нуга, карамел и ядки, обвити в млечен шоколад.

Първите Сникърс, внесени от чужбина, били вкусни и питателни, но с времето доста хора забелязват промяна на вкуса на десерта, както и на много други продукти в днешно време, в резултат влагането на оцветителите, консервантите и други вредни вещества, слагани в храните.

Няма спор, че лакомството все още е любимо на малки и големи, но нека се запитаме не е ли вреден Сникърсът?

Както казахме, миризми, оцветители, подобрители на вкуса, консерванти са само част от неестествените съставки, съдържащи се в блокчето. Това само по себе си подсказва, че десертът не е много здравословен.

Нека да разгледаме съставките и вредата от тях малко по-подробно.

Количествата захар, съдържащо се в карамела и шоколада, е твърде високо и може да доведе не само до напълняване и наднормено тегло, но и до развиване на сериозни заболявания на сърдечно-съдовата система.

Консумирането на толкова сладка храна разбира се няма как да не навреди на зъбите, така че имайте предвид, че може да ви се появят и кариеси.

Все пак тези неща важат за повечето шоколадови блокчета на пазара и няма да навреди, ако консумирате десерта от време на време, но при редовно ядене вредите от Сникърс се увеличават.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари