Как се почиства костур?

Как се почиства костур?

Първо измийте костура добре, защото когато постои малко пуска лигава слуз. След това му отрежете главата, но внимавайте, като го хващате, защото горната перка е снабдена с остри шипове.

За да избегнете убождане, като хващате костура го хванете за главата и придвижете ръката назад, сякаш го галите, така перката се прибира и няма опасност да се нараните.

След като главата е махната, изрежете перката на гърба. После хванете отстрани кожата и бавно и внимателно я издърпайте от главата към опашката, запазете я за по-късно.

Когато махнете кожата, в повечето случаи и вътрешностите излизат с нея. Изрежете вътрешностите от кожата. Накрая измийте кожата и рибата добре отвътре и отвън. Накрая остава да й се насладите.

Съвет: Опитайте кожата пържена, става чудесна. След като сте я почистили и измили я подсушете. Панирайте в царевично брашно (ако нямате става и с обикновено, но то прегаря много бързо. А и честно казано с царевично е много по-вкусна) . За най-добър резултат препържете я повечко, така става много хрупкава и вкусна.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари