Как се консервират готови манджи?

Как се консервират готови манджи?

Консервирането е много изгоден и лесен метод за съхраняването на вече сготвена храна, която трябва да бъде запазена за по-дълъг период от време. Сготвените манджи могат да бъдат консервирани, но е хубаво да се спазват някои правила, които ще гарантират правилното изпълнение на процеса.

Постните ястия се стерилизират по-кратно време, отколкото ястията с месо. Напълнете бурканите с манджата, затворете с капачки и стерилизирайте за 10-12 минути. Минутите се броят от момента на завирането на водата.

Рибните ястия се стерилизират за 10 минути. Ястията с месо трябва да се варят 30 минути, а ястията с варива (боб, леща, грах) – около цял час. Много важен момент в консервирането на вече сготвени ястия, е да не използвате такива, в които е сложено яйце. Това означава, че ако искате да консервирате супи, не трябва да им правите застройка. Мусака също може да бъде консервирана, но естествено без заливката.

Съхранявайте консервираните ястия на тъмно и прохладно място. Така ще имате готово ястия, което само трябва да се отвори и притопли и когато нямате време, имате вкусна домашна алтернатива. Консервираните готови ястия имат по-дълъг срок на годност, но когато ги отворите е най-добре да се консумират наведнъж, за да не се налага повторното притопляне на храната.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари