Как се разтваря боя за яйца?

Как се разтваря боя за яйца?

Един от най-ярките символи на големия християнски празник Великден, са боядисаните яйца. От прастари времена у нас съществува практиката яйцата да се боядисват в четвъртък или събота преди Великден, защото на Разпети петък е забранено да се върши всякаква къщна работа.

Боядисването на великденски яйца може да се превърне в приятно забавление на цялото семейство, което да позволи на членовете му са разкрият скритите си творчески заложби.

И докато в миналото домакините е трябвало да използват обелки от лук, ориз и други подръчни материали, за да оцветят яйцата, днес на тяхно разположение има най-различни видове бои.

Най-евтини е разпостранени са боите на прах, които се разтварят във вода. Те са предпочитани и от повечето домакини, защото с тях се работи изключително лесно.

Самото разтваряне на боите не е никак трудно. Важно е да помните, че боята се разтваря задължително в гореща вода, към която сте прибавили няколко лъжици оцет. По желание може да добавите и по 1-2 капки олио.

В колкото по-малко вода разтворите боите, толкова по-наситен ще бъде цветът на яйцата. За най-добри резултати при боядисването на яйца, трябва да обагряте само горещи яйца. Още техники за боядисване на яйца и тънкости при боядисването на яйца ще намерите на нашия сайт.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари