Как се разтваря сухо мляко?

Как се разтваря сухо мляко?

Сухото мляко представлява инстантно вещество, което се получава от изсушаване на пастьоризирано мляко. Сухото мляко се използва за добавка към суровото мляко или като негов заместител. Употребата на сухо мляко става, като то се разтвори в топла вода.

При разтварянето на сухо мляко във вода, то може да стане на малки неприятни бучици. За да избегнете това, трябва да пресеете предварително сухото вещество. След това го разбъркайте с по-малко количество вода – около 50 мл и чак след това го доразредете с толкова, колко ви е необходимо. Разтвореното във вода сухо мляко може да се използва в кулинарията като заместител на прясното мляко. Влагайте го в различни сладкиши, сосове, шейкове, кексове, кремове и други.

По отношение на това колко сухо мляко да разтворите към определено количество вода, трябва да погледнете на опаковката на сухото мляко. Там пише колко лъжички в колко вода се слагат.

Спазвайте пропорциите, за да можете да получите най-добър вкус, защото в противен случай може да стане твърде безвкусно. Водата, в която се разтваря млякото, трябва да е хладка – нито прекалено студена, нито гореща. Съхранявайте сухото мляко на сухо и прохладно място, далеч от директна слънчева светлина.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари