Какво е гренадин и за какво се използва?

Какво е гренадин и за какво се използва?

Гренадинът представлява сироп, в който няма алкохол. Той е много популярна съставка на различни коктейли, тъй като вкусът му е много приятен – сладък и освежаващ. Цветът на гренадина е наситено червен.

Благодарение на цвета си придава хубав отенък на коктейлите. Гренадинът се прави от сок от нар, като другите съставки са само захар и вода. Още с изобретяването си през далечната 1891 година, гренадинът е бил изрично създаден за направата на коктейли.

В началото на 20 век той намира своя път към Америка и там вече става неизменна част от някои от най-известните коктейли. Вижте някои от тях: Текила Изгрев, Le Triomphe, Летен Бриз, Коктейл Сингапурска прашка и Коктейл Сан Франциско.

Гренадинът може да се използва в коктейли, където трябва да се получи ефект коктейл на цветни пластове, тъй като цветът му е изключително наситен и подходящ. Освен в алкохолни, гренадинът може да се използва и в безалкохолни коктейли. Освен като коктейл, може просто да го смесите с вода и лед и да го поднесете като освежаваща напитка.

Гренадинът може да се направи и в домашни условия, но имайки се предвид, че нарът у нас е много скъп, най-добре е да си го купите готов от магазина. Една бутилка от сиропа може да се закупи и за около 10 лв.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари