Как може да се консервира и съхранява пача?

Как може да се консервира и съхранява пача?

Първо трябва да приготвите пачата като за целта ви трябва една свинска глава, свински крачета и не много добре обрани кости от едно прасе.

Главата трябва да я разцепите на две или четири части и да отстраните очите и мозъка, костите от прасето се насичат на едри части и всичко се слага във голяма тенджера да се вари.

След като ври на умерен огън около 2 часа, опитайте дали е сварено месото и добавете сол. Трябва месото да бъде много добре сварено, за да се обезкости лесно.

Големите парчета сварено свинско месо се нарязват на ситно, след като месото ви е нарязано можете да консервирате пачата по следния начин.

Пригответе си буркани може и по-малки или компотени. На дъното на всеки буркан сложете по 3-4 зърна черен пипер и по желание скилидка чесън, прибавете месото.

Не пълнете догоре бурканите, трябва да остане място, защото се сипва от свинският бульон, които предварително трябва да прецедите през тензух.

Бурканите се затварят много добре с машинка и се варят 40 минути.

Другият начин за съхраняване на пачата е като напълнете торбички със свареното месо и прибавите зърна черен пипер и чесън. Притиснете добре пликчетата, за да премахнете въздуха, докато станат плоски и сложете във фризер.

И в двата варианта е много вкусна за супи или като мезе.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари