Как се белят пресни орехи?

Как се белят пресни орехи?

Орехите са изключително полезни ядки, които помагат за предпазване от много здравословни проблеми. Богати са на омега-3 мастни киселини, подпомагат дейността на мозъка, съдържат важни антиоксиданти, намаляват нивата на холестерола, намаляват риска от рак, сърдечни заболявания, Паркинсон и Алцхаймер.

Притежават и редица други свойства. Как обаче да почистим пресните орехи? Както всеки човек знае, орехите се събират, когато паднат от дървото. Пресните орехи са покрити с дебела зелена обвивка, която плътно е обвила черупката им.

Тази зелена обвивка трябва да се премахне, а това става много лесно. Тъй като тя е много плътна, вземете един нож и я разрежете леко, така както разрязвате портокал. След това с пръсти махнете обвивката и ще стигнете до черупката на ореха. Тези млади орехи са изключително богати на йод, което означава, че по време на беленето им, ръцете ви ще покафенеят целите. За да избегнете това, най-добре ползвайте ръкавици.

След като обелите всички орехи, ги наредете на вестник и ги сложете да се сушат. Пресните орехи трябва да се изсушат, защото в противен случай ще мухлясат и няма да са годни за консумация. След като се изсушат, можете да ги приберете и да ги съхранявате на прохладно и тъмно място. Не пропускайте да си хапнете пресни орехи, защото те все още са млечни, много вкусни и полезни.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.3
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари