Как се съхраняват орехови ядки?

Как се съхраняват орехови ядки?

Диетолозите и специалистите по хранене са категорични, че ореховите ядки са сред най-полезните ядки за организма. Те му доставят така необходимите Омега 3 ненаситени мастни киселини, както и нужните за правилното му функциониране минерали като манган, магнезий, калий и др.

Но наред с всички полезни компоненти в тях, орехите съдържат и много мазнини. При неправилно съхранение на ореховите ядки мазнините променят вкуса си и придават на иначе полезните ядки неприятен горчив вкус.

Ето защо първата задача е да защитите ореховите ядки от въздействието на околната среда, в частност да ги предпазите от твърде висока температура или свободен достъп на въздух.

Препоръчваме ви дасъхранявате ореховите ядки в плътен найлонов плик на тъмно място, като максималното време за съхранение по този начин е около 3 месеца.

В случай, че искате да съхранявате ореховите ядки за по-дълъг период от време, най-добре е да ги съхранявате в железни, глинени или дори стъклени съдови с плътен капак, който спира достъпа на въздух.

Кулинарите препоръчват ореховите ядки да се съхраняват в херметически затварящ се съд във фризер. По този начин те не само запазват своя вкус, но и антиоксидантните си свойства за повече от 8 месеца.

Затова, ако и вие не може да си представите Хубавата баклава без орехи, то задължително се вслушайте в нашите съвети.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари