edin.bg»Съвети»Какво да видим в Монако?

Какво да видим в Монако?

MarianaMariana
Новак
2246
Какво да видим в Монако?

Планирайки екскурзия до различни красиви дестинации мнозина забравят за Монако. Монако е втората най-малка държава в света след Ватикана и определено е място, което не бива да пропускате да разгледате.

Монако е разположена на брега на Средиземно море. От нейните брегове се открива фантастична гледка към Френската Ривиера и резонно един от основните отрасли на местната икономика е туризмът.

Княжеството, което от 13-век насам се управлява от фамилията Грималди, е известно сред туристите като място с много казина, домакин на автомобилни състезания от Формула 1 и разбира се - мястото, където приказките се сбъдват.

Едно от първите места, които трябва да разгледате в Монако, е Порт де Фонтвиеле - или пристанището в квартала на богатите. Там живеят само хора, които могат да си позволят да плащат хиляди долари дневно, за да акостират лодките и яхтите си на пристанището.

Удивителното е, че преди полови век Порт де Фонтвиеле не е бил нищо повече от гол пясък и купчина скали.

Дори ида не сте вярващи, задължително посетете Катедралата Свети Николай в Монако, която е не само забележително красива, но е националната катедрала на Монако. Храмът е изграден в романски стил, има фасади от бял мрамор и носи името на първата местна църква.

Всички туристи, дошли на посещение в Монако, посещават Океанографския музей, който е разположен в уникална бароково сграда с изглед към Средиземно море.

Основател на музея е небезизвестният океанограф Жак-Ив Кусто, който е бил и негов директор в продължение на 30 години.

Продължете разходката из забележителностите на Монако с посещение на плажа Ларвото, който е изключително живописен, но доста каменист за българския вкус.

В топ забележителностите на Монако влиза и Ботаническата градина, който е изградена върху скала и разполага с над 1000 сукулентни растения.

Не пропускайте да посетите пристанището Монте Карло, както и едноименното казино, създадено в края на 10 век, за да спаси господстващата династия Грималди от банкрут.

Продължете разглеждането на Монако с разходка из Монако Виле или Льо Роше - най-старият квартал в княжеството. Той е построен върху врязана в морето скала и се смята, че датира от 6 век преди новата ера, когато на това място елинита са основали колония.

Преди да напуснете живописното княжество, посетете двореца на фамилия Грималди, който е отворен за посещения на туристи от юни до октомври.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати