Как да почистя скарата?

Как да почистя скарата?

Храните, приготвени на скара, са изключително вкусни и сочни, приготвят се лесно и са идеални за начинаещи кулинари. За да бъдат ястията на скара винаги вкусни, трябва да се погрижим за един важен детайл –почистването на скарата.

По възможност винаги след като приготвите нещо на скарата я почиствайте – така ще предотвратите наслояването на загорели остатъци. Съществуват различни препарати, които могат да почистят ефективно скарата, но има и много по-здравословни варианти. Суровият картоф е един от тях.

Разрежете наполовина суров картоф, нагрете скарата и прекарайте картофата по решетките. Направете това няколко пъти. Нишестето от картофа почиства уреда,а същевременно с това предотвратява залепването на храните по скарата. Друг вариант е почистването със сода за хляб – содата е абразив, който успешно почиства наслояванията по скарата.

С каквото и да почиствате скарата, помнете едно – веднага, след като тя изстине, се заемете с почистването ѝ. Най-замърсените и загорели части се почистват с метална четка. След като почистите скарата, я изплакнете със студена вода, в която е изсипан оцет. Съотношението трябва да е 2:1. Така ще се премахне дъха от приготвеното ястие.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари