Какво ядат суровоядците?

Какво ядат суровоядците?

Суровоядството е режим на хранене, при който се смята, че несготвената и необработена растителна храна в най-чистия си вид е най-здравословна и пълноценна за организма. Това е начин на живот, който все повече хора избират.

Спазването на суровоядството не е никак лесно. Повечето от суровоядците прекарват значително време в смилане, изцеждане, рязане и сушене на своята храна. Около 80% от храните на суровоядците са плодовете и зеленчуците.

Други храни, които суровоядците могат да консумират, са суровите ядки и сушените плодове, покълналите семена, водораслите и бобовите култури. Суровоядците не консумират никакво месо и животински продукти, алкохол, кофеин и рафинирана захар. Те не готвят с печка, а използват дехидратори за храни, които правят зеленчуците им хрупкави. В дехидраторите се сушат и плодове.

В менюто на суровоядеца влизат мед, но за предпочитане е да се консумира директно с восъка. Тя ядат корени и кореноплодни зеленчуци, но това може да се окаже проблем, защото някои от тях могат да предизвикат нежелани ефекти (картофите). Другите храни, които консумират, са ръж, соя, ечемик и пшеница. Те трябва да се използват само в натурален вид.

Много е спорно дали суровоядството е полезно или не. Споровете по този въпрос са много, но е факт едно – ограниченията на този режим съвсем не са за всеки.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари