Как се яде варено яйце?

Как се яде варено яйце?

Яйцата са една от най-полезните храни, като дори се смята, че имат свойство да удължават живота. Белтъкът и жълтъкът в яйцето съдържат ценни протеини, витамини и минерални вещества. Всички полезни вещества в яйцата се усвояват с лекота от тялото.

Белтъкът на яйцето е изключително богат на аминокиселини. Безспорно най-добрият начин да приготвим яйцата, е като ги сварим. Яйцата се варят около 10 минути. Как обаче да консумираме варените яйца?

Най-хубаво е варените яйца да се консумират сутрин, защото дават на организма ценни вещества и го зареждат с енергия. На обяд действието на яйцата не е толкова ценно, а вечерно време е хубаво да се избягват. Сварените яйца могат да се консумират самостоятелно или в комбинация със сирене, домати, препечени филийки или каквото ви харесва.

По много начини могат да се консумират сварените яйца, но всички зависи от индивидуалните ви предпочитания. Не яжте повече от едно яйце на ден, като седмично могат да се консумират 5-6 яйца.

Ако страдате от висок холестерол може да ядете само белтъка на яйцето, който сам по себе си също е много полезен. Поднесете към закуската с яйца и чаша чай и ще имате една наистина питателна закуска. Варените яйца са един от най-добрите начини за започване на деня.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари