Как се разбива суха сметана?

Как се разбива суха сметана?

Сметаната представлява млечен продукт, който притежава високо съдържание на мазнини. Може да бъде както на животинска, така и на растителна основа. Намира широко приложения в кулинарията, а най-разпространените видове сметана са готварска, заквасена, сладкарска, бита и суха.

Сухата сметана всъщност е сметана на растителна основа. Може да я откриете лесно в магазините. За да си разбиете суха сметана, трябва да я добавите към необходимото ви количество мляко и след това да я разбиете с миксер. На опаковката на всяко пакетче суха сметана има посочена рецептата, по която се приготвя. Обикновено инстантната смес се сипва в купа, долива се посоченото количество прясно мляко/вода и се разбива с миксер, като постепенно се увеличава скоростта му.

Необходимо е да се получи пухкава смес – това не отнема много време, просто разбивайте с миксера, като внимателно движите ръката си. Може да използвате тази сметана за приготвяне на различни напитки и сладкиши.

Важно е да се знае, че не винаги се получава с много гъста консистенция, затова ако ви трябва гъста сметана за сладкиш, най-добре е да се спрете на друг вид сметана.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари