Как се пекат орехи?

Как се пекат орехи?

Ореховите ядки са изключително полезни. Мнозина ги определят като универсално лекарство. Орехите са богати на хранителни влакна, протеини, витамини и минерали. Те се отличават с високо съдържание на ненаситени мастни киселини, в т.ч. омега-3. Освен това съдържат голямо количество калий, магнезий, фосфор и др.

Разбира се, най-добре е да бъдат консумирани в сурово състояние, но мнозина ги предпочитат печени. Самият процес по приготвянето им е изключително прост. Достатъчно е да напръскате съвсем леко разполовените орехови ядки с малко вода, да ги посолите и да ги поставите във фурната.

Орехите се пекат около 15-20 минути в предварително загрята на 170-градуса фурна с вентилатор, като по време на печенето се разбъркват два-три пъти. Ако не ви се чака толкова дълго можете да ги изпечете и в микровълновата фурна.

Печенето на орехи в микровълнова фурна отнема около 1-2 минути за 100 г ядки, като трябва да сте особено внимателни да не ги прегорите.

Редовната консумация на орехи - независимо дали в сурово или изпечено състояние, действа укрепващо върху костната система, облекчава сърдечните нарушения, нарушенията в зрението и подобрява състоянието на болни от диабет.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари