Как и колко време се пекат еклери?

Как и колко време се пекат еклери?

Еклерите са един от най-емблематичните френски десерти, които са толкова леки, пухкави и нежни, че малцина са хората, способни да устоят на вкуса им. След приготвянето на пареното тесто за еклерите, другият най-важен момент от приготвянето им е печенето. Правилно изпечените еклери са истинска наслада за небцето.

Когато вече сте шприцовали пареното тесто върху хартията за печене, може да намажете еклерчетата с разбито яйце с 1 лъжичка вода, за да станат по-лъскави.

Задължително условие за добре изпечените еклери е да ги сложите в предварително загрята фурна – на 200 градуса и веднъж попаднали във фурната, да не отваряте вратата. В противен случай ще спаднат. Еклерите се пекат около 30 минути, след което са готови и могат да се напълнят с крем по избор.

Разбира се, всичко зависи от вашата фурна и нейните особености, но това е стандартната температура. Колкото по-големи са еклерите, толкова повече време е необходимо за печене. Ако фурната ви е с пуснат вентилатор, времето за печене може да се намали с няколко минути – около 3-4. Готовите еклери трябва да имат приятен златисто-кафяв цвят.

Вижте и няколко неустоими рецепти за еклери: Еклери с млечен крем, Миниатюрни еклери и Еклерите на Рудолф.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари