edin.bg»Съвети»Как да скъсим верижка на часовник

Как да скъсим верижка на часовник

Как да скъсим верижка на часовник

Как да скъсим верижка на часовник ще разберете в следващите редове. Има няколко прости стъпки как това може да стане.

Ако часовникът ви е с метална верижка, ето как можете да я скъсите, ако тя е твърде дълга.

1. Първо, трябва да сложите часовника на ръката си и да определите това, което трябва да се премахне. Ще трябва да определите колко точно ви е голям часовникът. Ако е прекалено голям, ще трябва да премахнете доста връзки от него. Ако часовникът е леко хлабав и няма риск да падне, докато е на ръката ви, може да го оставите и така, както е.

Ако пък е твърде малък, трябва да си вземете още връзки от производителя, за да може верижката му да се удължи. Трябва да сте сигурни, че имате еднакъв брой на верижките и от двете страни на закопчалката, които ще премахнете. Така ще сте сигурни, че вашият часовник ще остане добре центриран на ръката, когато махнете излишните връзки. Трябва да запомните броя на всички връзки, които ще бъдат махнати и от двете страни на закопчалката.

2. Трябва да си подготвите инструментите, с които ще скъсявате верижката на вашият часовник. Ще ви трябват една или две избутващи иглени щифта, с които ще можете да изтласкате щифтовете от дупките, чрез които връзките се държат. Ще ви трябва и специален малък чук за бижута. Трябва да работите върху повърхност, която е равна и имате добра видимост. Препоръчва се да запазите всички щифтова, които махате от верижката на часовника. Ще ви трябват и клещи.

3. Трябва да сложите часовника странично на работната повърхност. Не трябва да забравяте да оставите разстояние от около 0.5 см между дъното на всяка една връзка, която може да се сменя, и работната повърхност.

4. Трябва да преброите връзките, които искате да отстраните. Трябва да намерите цифта, който държи последната връзка. Тук е вече времето да премахнете връзките. Използвайте избутващите иглени щифтове. Единият от тях използвайте, за да избутате щифта, който държи верижката.

5. Трябва да натиснете острият край на инструмента към главата на щифта. Ако не започне да излиза, трябва да опитате като леко удряте с чукчето за бижута, за да може да извадите главата на щифта.

6. С помощта на клещите извадете щифта докрай. След като вече щифтът е изкаран достатъчно от другата страна на верижката, може да използвате вашите клещи, за да го извадите изцяло. Връзките, които искате да премахнете, вече трябва да са извадени. Същата процедура се повтаря и с връзките, които се намират от другата страна на закопчалката.

7. Махнете закопчалката от вече махнатите връзки. Това се прави с цел да може да върнете закопчалката обратно върху верижката на часовника. Премахнете я по същият начин както връзките. Тя трябва да има цифт, който я държи към връзките. Премахнете го, като си помагате с чука, цифтовете и клещите. След което отново сложете закопчалката към връзките, които са останали на вержката на часовника.

8. Сложете закопчалката към верижката. Това става като я свържете с връзките от едната страна на верижката на вашият часовник. Празната дупка трябва да се вижда и там трябва да вкарате щифта, който ще държи закопчалката към верижката. Може да използвате и един от извадените щифтове за тази цел. Щифтът ще влезе почти изцяло, но малката част в края му няма да влезе напълно, за това е нужно да си помогнете отново с чука, като ударите щифта внимателно, за да може да влезе изцяло.

9. Вижте дали часовникът ви стои добре, като го сложите на ръката си. Не трябва да е нито твърде широк, нито твърде тесен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати