Соленки с парено тесто и сирене

28/06/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото с прясното мляко и ги кипнете. Във врялото мляко постепенно добавете брашното, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица, докато сместа се сгъсти.

Свалете от котлона и оставете малко да се охлади, след което добавете натрошеното сирене и яйцата, едно по едно. Може да добавите и малко сол.

От полученото парено тесто с намаслени ръце се правят топчици с големината на орех , подреждат се в тавичка и се намазват с разбито яйце. Можете да поръсите със семена.

Соленките се пекат в загрята на 190 градуса фурна за 15-20 минути до приятен загар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: