Палачинки с гъби и кашкавал на фурна

28/06/2018
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме палачинките. Разделяме жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавяме постепенно брашното, прясното мляко, солта и олиото. Последно се добавят разбитите на сняг белтъци. От получената смес се пържат палачинки, които се прибират на топло, до приготвянето на плънката.

Гъбите се почистват и сваряват в подсолена вода, след това се режат на филийки и запържват до златисто в маслото. Добавя се брашното и запръжката се разрежда с малко прясно мляко или бульона от варенето на гъбите. Трябва да се получи гъста каша.

Палачинките се слагат една по една в подходящ съд, като между тях се слага от гъбената каша и се поръсва с настърган кашкавал.

Отгоре се слага заливката от прясно мляко и яйца и се пекат солените палачинки в загрята на 180-200 градуса фурна до зачервяване.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: