Пандишпан с прясно мляко

27/06/2018
Ирена
отИренаНовак3674
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и разбийте жълтъците с пудра захар на пяна. Важно е разбиването да продължи поне 30 минути. След това постепенно добавете брашното и разбъркайте добре.

Последно се добавят белтъците, разбити на сняг. Разбъква се внимателно с дървена лъжица.

Пандишпановата смес се прехвърля в предварително намазнена тава, която е посипана с малко галета. Пече се в загрята на 200 градуса фурна първите 5-6 минути, след което температурата се намалява до 180 градуса и се пече до готовност.

Пандишпанът се оставя да изстине напълно, преди да бъде нарязан в желаните форми и залят с горещо прясно мляко, подсладено със захар и по желание ароматизирано с ванилия.

Изключителен десерт! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: