Паламуд с магданозов сос на фурна

27/06/2018
Мариана Видова
отМариана ВидоваДжедай56
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да приготвите това вкусно ястие както с голям паламуд, така и с няколко по-малки. Ако рибата е твърде голяма, я нарежете на шайби.

Магданозът се измива и наситнява много добре. Олиото се загрява, в него се пържи брашното до златисто, след което се добавя магданоза и се разрежда с вода. Трябва да се получи рядък сос, който се овкусява със сол на вкус.

Почистеният паламуд се реже на шайби или реди цял (ако е по-дребен) в тава. Залива се със соса и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 45-50 минути. Поднася се с гарнитура от картофена салата или друга по избор.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: