Пуешко с картофи в гювеч

24/06/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
"На такава вкусна гозба не се кани, гостите ще си дойдат и сами "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 417
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се приготвя марината от половината зехтин, сос Уорчестър, кетчуп, кайенски пипер, чесън на прах, суха мащерка и розмарин. Съставките се разбъркват добре до образуване на еднородна паста.

Пуешките бутчета се измиват, подсушават, поръсват се със сол и се намазват с готовата марината. Слагат се за около 3-4 часа в хладилника за да поемат ароматите.

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Поръсват се със сол, черен пипер и се поливат с останалият зехтин. Разбъркват се и се слагат в глинения гювеч.

Отгоре върху тях се поставят бутчетата. Налива се около 100 мл вода и гювечът се поставя в студената фурна.

Първият половин час бутчетата се пекат на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: