Свинско контра филе с пресни картофи

23/06/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф68276121566
"Ветрило от контрафиле - и вие ли огладняхте само като го гледате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 797
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско контрафиле - 1 кг
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 г нарязан
  • домати - 1 - 2 бр.
  • пресни картофи - 800 г
  • краве масло - 50 г
  • розмарин - 2 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле се нарязва на тънки парчета. Овкусява се със сол, черен пипер, чесън на прах и се намазва с горчица.

Така овкусеното месо се оставя за минимум 3 часа в хладилник, за да поеме ароматите.

Пресните картофи се измиват и нарязват на едро. Овкусяват се със сол и черен пипер.

В средата на правоъгълна тавичка се слагат шайбите контра филе, като между всяко парче се поставя лист кашкавал и шайба домат.

Около месото се разпределят пресните картофи, а върху тях се поставя клонка розмарин и парченца краве масло.

Наливат се около 80 мл вода и тавичката се покрива с алуминиево фолио.

Ястието се пече на 200 градуса, като малко преди готовност се отстранява фолиото.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: