Баница с месна плънка от пиле и праз

21/06/2018
Chokolate heart
отChokolate heartНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олио в тигана да загрее. След като загрее, сипете ситно нарязания праз да се запържва.

Като започне да омеква, добавете нарязаните на кубчета пилешки гърди и червения пипер и продължете да пържите за още малко, колкото да си промени цвета месото.

Не прекалявайте с пърженето, за да не стане много твърдо месото.
Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз.

Изчакайте да изстине плънката.

След като изстине, започнете с подредбата на баницата.

Омазнете дъното на тавата и сложете две кори, поръсете с плънката и пак две кори, редувайте ги така до изчерпване, като завършите с кори.

Разбийте яйцата и добавете млякото с угасената в него сода бикарбонат.

Залейте баницата и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна да се пече.

Печете до готовност, след това извадете от фурната и покрийте с чиста кърпа за 5-10 минути.

Сервирайте със студено айранче.

Да ви е сладко![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: