Картофи с Шунка и Моцарела на Фурна

13/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру13225714137
"Ароматът, който се носи от кухнята, подсказва, че това не са просто пълнени картофи с шунка и моцарела "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 612
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. големи
  • моцарела - 6 с.л. с връх, настъргана, зряла + оше за поръсване
  • шунка - 250 г
  • масло - 45 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и без да ги белите срежете на две половинки надлъжно всеки от тях. Посолете и поставете надупени в намазнена с една лъжица олио тавичка.

Печете на 180 градуса 10 минути и увеличете до 200, като продължите печенето докато щом боднете с клечка или вилица тя влиза свободно и картофът е омекнал.

Извадете от фурната, обърнете ги и издълбайте част от вътрешността им, оставяйки 0.5-1 см. по ръбчетата. Към горещата вътрешност на картофите сложете по-голямата част от маслото, моцарелата, сол и пипер на вкус.

Намачкайте хубаво с вилица. Маслото и моцарелата ще се разтопят. Нарежете към тази смес шунката на малки кубчета и разбъркайте.

Във всеки картоф поставете по едно малко парченце от останалото масло и посолете много леко. Напълнете картофите с плънката и отгоре поръсете с още моцарела.

Запечете на 200 градуса до разтапяне на сиренето и лек загар.

Поднесете топли като предястие.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 16 гласували
5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: