Хрупкави вити банички с овче сирене

12/06/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото. Натрошете сиренето и в него разбъркайте киселото мляко. Прибавете към тях яйцата и хлебната сода.

Намажете всяка кора с разтопено масло. Разпределете част от плънката равномерно и навийте на руло. След това завийте на охлюв.

Корите за баница, които ползвах, са за родопски клин и са по-дебели. Ако ползвате по-фини, сложете по 2 броя.

Наредете баничките в подмазана с масло тава.

Намажете ги с останалото масло и ги полейте с газираната вода.

Оставете ги да поемат течноста, а през това време затоплете фурната.
Сложете баничките в загряна фурна на 200 градуса и печете 45 минути, докато получат приятен загар.

Поднесете топли с чаша айрян!

Да Ви е сладко![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: