Морковена торта с крема сирене

07/11/2018
Фани
отФани Новак
"Имате ли торта от моркови, попита зайчето. Неее, цялата я изядохме и беше великолепна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 647
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

  • за блатовете
  • брашно - 280 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 4 големи
  • кафява захар - 100г
  • захар - 150 г
  • олио - 120 мл
  • портокали - кората на 1 портокал + 100 мл прясно изцеден портокалов сок
  • моркови - 320 г настъргани фино
  • орехи - 50 г печени и ситно нарязани
  • стафиди - 50 г накиснати в малко ром
  • за крема
  • крема сирене - 350 г на стайна температура
  • пудра захар - 200 г пресята
  • масло - 125 г меко
  • портокали - 1 ч.л. настъргана кора
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете първите 5 сухи съставки за блата и ги разбъркайте. Смесете 2 с.л. от тази суха смес с орехите и стафидите, което ще помогне в последствие да се разпределят равномерно в сместа за блатовете.

Разбийте яйцата с двата вида захар до пухкав крем и добавете постепенно олиото, портокаловия сок и настърганата кората. Добавете началната суха смес към течнисте съставки и хомогенизирайте. След това объркайте с морковите и накрая със стафидите и орехите.

Разпределете сместа в намаслена форма, застлана с хартия за печене. Сложете морковения блат да се изпече в предваритлено загряна на 180 градуса фурна за около 60 минути, но следете и накрая проверете готовността с клечка.

Изпечения блат оставете да се охлади и го извадете върху решетка или скара, за да изстине напълно. След това се разрязва на 2 отделни блата.

За крема разбийте първо маслото до пухкавост. Добавете крема сиренето, портокаловата кора, доразбийте и постепенно добавяйте пудрата захар. Разбивайте, докато се получи гладък крем, но не прекалявайте с разбиването, за да не втечни кремът. Сложете крема за кратко в хладилник.

След това слепете блатовете с крема и отгоре намажете тортата с останалия крем. Направете подходяща украса и оставете тортата на хладно за няколко часа преди да поднесете.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 10 гласували
5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: