Ветрило от тиквички с бекон

05/06/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваАвтор2681881107124
"Това ветрило няма да ви донесе прохлада в жегите, но със сигурност вкусът му ще ви впечатли "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 395
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се режат надлъжно на ленти на 1 см от дръжката на тиквичките, да се получи ветрило. Нареждаме в намазнена тава и овкусяваме леко със сол, черен пипер и копър.

Домати се режат на тънки кръгчета, сиренето - на правоъгълни плочки, бекона също на правоъгълници.

Във всеки разрез се поставя две-три парченца бекон, кръгче домат, плочка сирене. Обелени скилидки чесън се режат на тънки парчета и нареждаме в разрезите на тиквичките.

Залива се с олио, печем в загрята фурна 200°C 50 минути.

Изваждат се и поръсваме с настърган кашкавал.

Връщаме във фурната да се запече за 5-10 минути.

Сервираме с клонка магданоз.

Вкусотия, добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: