Огретен с ньоки

22/05/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват цели и необелени в студена вода. Обелват се и се пюрират. Добавя се сол, индийско орехче, олио, яйце, брашно и се размесва добре.

На добре набрашнен плот се оформя дълго и тънко руло като наденичка. Режат се еднакви парчета /ньоки/, по желание се декорират с вилица и се потапят във вряща вода, в която има мазнина за около 2 минути.

Когато изплуват, се вадят и се потапят в съд с ледено студена вода. Вадят се и се отцеждат. Редят се в общ или индивидуални съдове, поливат се с гъбения сос, поръсват се със ситно нарязан домат, поръсва се с мащерка, след това със сметана и накрая настъргания кашкавал. Пече се до зачервяване при 200-220 градуса.

Гъбен сос:

Нарязаните гъби се пържат в смес от масло и зехтин. Добавя се нарязаният лук. Поръсва се с брашно и леко се запържва.

Налива се виното и се бърка енергично. Подправя се с черен пипер, сол и се добавя прясното мляко.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: