Палачинки с кисело мляко

26/10/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36697154
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо894 443
  • Преглеждания за месеца13759
  • Преглеждания за седмицата104
  • Коментирана82 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 168 гласували
5 113
4 26
3 22
2 6
1 1
Дай твоята оценка: