Домашно Топено Сирене

03/05/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132716022517
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 568
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето и го смесваме с млякото.

Поставяме го на котлона и варим докато се отдели суроватката от сиренето, а това разбираме, когато самото мляко получи жълтеникав цвят.

Премахваме от котлона и с помощта на марля изцеждаме сиренето. Оставяме така за 2 часа.

Разтапяме маслото и към него добавяме изцеденото сирене. Към него добавяме изварата и посоляваме.

Всичко това правим при непрекъснато бъркане. Когато се стопи сиренето добавяме содата.

Млякото ще започне да се надига и затова температурата трябва да е средна. Приготвяме си форма и изсипваме сместа.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: