Варена царевица в Микровълновата

30/04/2018
Петя
отПетяГотвач128451543
"Супер бързо, супер лесно, само с едно натискане на бутона на микровълновата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 090
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • царевица - 2 кочана млечна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземат се двата кочана царевица и както са с обвивките (шумата), се слагат в чиния. Покриват се с с капака за микровълновата фурна. Кочаните не трябва да са големи, за да могат да се покрият с капака.

Не се слага никаква вода, абсолютно нищо друго.

Завъртат се на 7-8 минути, най-много 9 минути, на пълна мощност на микровълновата.

И това е :)

Изваждат се и като се охладят малко се изчистват от обвивките.

Поднасят се поръсени със сол на вкус.

Втори начин:

В йенска тенджера се слагат на дъното листата, отгоре се нареждат кочаните царевица и върху тях пак листа. Затваря се с капака на йенската тенджера.

Слагат се в микровълновата фурна за 8 минути на 900 вата.

Вадиш, солиш и ядеш!

В този случай кочаните царевица са обелени.

Трети начин:

Със замразена необелена царевица в найлонови торбички за зимата.

Вади се от фризера и неразмразена се слага в микровълновата на пълна мощност за 9-10 минути, зависи от големината на кочаните.

Става като току-що е сварена, може би от леда става много сочна.

Затова препоръчвам при първите два начина царевицата да се напръска леко с вода, за да стане сочна.

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: