Пухкави домашни кашкавалки с чубрица

30/04/2018
Анонимен
отАнонименЧирак34351
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 100
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте прясното мляко и в него разтваряте захарта, солта и маята.

Прибавяте брашното и замесвате еластично и меко тесто, което оставате да втаса за 30 минути.

Приготвяте кашкавала, като го настъргвате.

Разточвате тестото на правоъгълник и върху него наръсвате кашкавал и чубрица, после навивате на руло и режете, така че да станат кашкавалките.

Нареждате ги в тава намазана с олио и ги оставате 20 минути да втасват в тавата, преди да ги сложите да се пекат.

Намазвате кашкавалките с разбитото яйце и поръсвате отгоре малко кашкавал и чубрица.

Печете на около 180 градуса в загрята фурна.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: