Постна Северняшка Лютика

28/04/2018
Албена
отАлбенаНовак
"Автентичен вкус от Северняшкия край, където, всички знаем, приготвят най-вкусните лютики "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 824
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Чушките и патладжанът се изпичат и слагат се в тенджера с капак, за да се задушат. Задушени, те по-лесно се обелват.

Доматите се слагат в тенджерка с вряща вода за 1-2 минути.

След това зеленчуците се обелват, нарязват на дребно и с помощта на чукало се счукват заедно с чесъна и магданоза.

Аз разполагах с пресен чесън и сложих два стръка.

Със счукването не трябва да се прекалява за да не стане всичко на каша.

Накрая лютиката се овкусява с олио и сол на вкус.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 8 гласували
5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: