Пълнени патладжани с кайма по гръцки Папуцаки

28/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф6029114756
"Да се наслаждаваме на живота и добрата храна като гърците - пълнени патладжани с кайма Папуцаки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47 959
  • Преглеждания за месеца440
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги срежете наполовина по дължина. Посолете ги и оставете за няколко часа, да се отцеди горчивия сок.

Почистете лука, моркова и чесъна. Нарежете ги на дребно.

При готовност на патладжаните ги измийте, подсушете и издълбайте вътрешността и оформете като лодки. Нарежете вътрешността на дребно.

Загрейте половината зехтин в дълбок тиган на умерен огън на котлона. Запържете нарязаните зеленчуци за около 5 мин. Добавете каймата и я надробете на дребни парченца, докато се пържи за около още 5 мин.

Овкусете със сол, черен пипер и къри и отстранете от огъня.

Подредете патладжаните в подходяща тава, намазана с останалия зехтин. Напълнете лодките с плънката.

Нарежете доматите на кръгчета и подредете върху плънката. Запечете в предварително загрята фурна за 20 мин на 220°C, след това намалете и печете още 20 мин на 180°C.

Настържете кашкавала и нарежете магданоза. Последните 5 мин от печенето поръсете патладжаните с кашкавала и магданоза. Сервирайте пълнените патладжани с кисело мляко.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 10 гласували
5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: