Италианско Предястие с Тиквички

24/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф97271058271
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бутертесто - около 200 г
  • сирене - 200 г Филаделфия
  • яйца - 2 бр.
  • шунка - 100 г пушена, тънко нарязана
  • тиквички - 1 бр
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма 11/35 см

Фурна 200 градуса

Бутертестото се изрязва по формата на тавичката, като се предвиди и висок борд.

В купа се смесват сиренето, яйцата, щипка черен пипер и сол. Тестото се надупчва с вилица.

Изсипва се плънката.

Върху всеки резен шунка се поставя лента от тънко нарязана и леко осолена тиквичка. Завива се на руло.

Всяко руло се разполага върху плънката шахматно или така че след това парчетата, които се нарязват като триъгълник, да имат от рулото с шунка с тиквичка. При печенето ще се сгъсти достатъчно, нищо че е по-течно.

Пече се на 200 градуса - 5 мин с вентилатор и още на 170 градуса до хубаво зачервяване.

Охлажда се върху решетка.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: