Бисквитена торта с пудинг и течен шоколад

04/07/2018
Мария Симова
отМария СимоваНовак
"Да погледнем на живота откъм сладката му храна - опитайте тази разкошна торта с пудинг и течен шоколад "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 843
  • Преглеждания за месеца376
  • Преглеждания за седмицата287
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити за торта - 1 пакет 250 г
  • първи крем
  • пудинг - 1 бр. ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 40 г
  • втори крем
  • течен шоколад - 300 г
  • за потапяне на бисквитите
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • шоколадова глазура
  • шоколад - 80 г натурален
  • масло - 80 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете пудинга по указанията на опаковката с прясното мляко и захарта. След като се сгъсти, добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи.

Смесете прясното мляко със захарта и бъркайте, докато се разтвори, за потапяне на бисквитите.

Поставете в правоъгълна форма за кейк с стреч фолио, така че да висят краищата от всички страни. Излейте и заравнете половината пудинг на дъното на формата върху фолиото.

Всяка бисквита потапяте в студеното прясно мляко, мажете от едната страна с течен шоколад и редите вертикално на крема, като започнете от дългата стена на формата.

Редите, докато се изпълни формата и заливате с втората половина крем, заравнете го.

Завийте бисквитената торта с фолиото, висящо от всички страни и поставете в хладилник за 60-90 минути.

Извадете тортата от формата, като я обърнете върху подходяща чиния и премахнете фолиото.

Направете си глазурата, като на водна баня разтопите маслото и начупения шоколад до гладка смес.

След като се поохлади, залейте равномерно тортата от всички страни и поставете в хладилника, да стегне глазурата.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: