Сърца от кренвирши с яйца

24/04/2018
Зорица
отЗорицаГуру94425629094
"Понякога романтиката може да бъде открита дори в едно скромно, на приготвено с любов ястие "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 598
  • Преглеждания за месеца483
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кренвирши - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
  • зелен лук - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кренвиршите се обелват и се разрязват на две по дължина, но без да се стига до края.

Всеки кренвирш се завива във формата на сърце и се забожда с клечка за зъби в долния край, където се събират краищата на сърцето.

Нагорещява се тиган с олио и кренвиршите се запържват за една минутка от всяка страна, като накрая се чуква по едно яйце във всеки от тях.

След като яйцето е готово, се изваждат в подходящи чинии. Ако желаете яйцето да се забули, поливайте го с горещата мазнина по време на пърженето с помощта на лъжица.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус и гарнирайте със стръкчета зелен лук.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: