Яхния пуешко с грах

20/04/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Бърза яхния, с която вкусно да нагостите всички вкъщи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 290
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата93
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват. В тенджера се налива вода, в която се слагат един от морковите и едната глава лук - предварително обелени и нарязани на ситно.

Към тях се прибавя месото и се оставя да заври. След като това стане и бутчетата са почти готови, се изваждат от тенджерата и се оставят настрани, за да бъдат накъсани по-късно.

В дълбок тиган се прави запръжката: Лукът и морковите, които са останали, се нарязват и се запържват в силно загрята смесена мазнина - половината от маслото и около 1 - 2 с.л. олио.

Това се прави, за да може маслото да не загори. След като лукът и морковът получат леко златист загар, към тях се добавя червеният пипер и веднага след това доматите.

Прибавя се и малко от бульона. Идва ред на граха. Той се прбавя, като целта е леко да се задуши и да поеме от вкусовете на останалите продукти. В една купичка се прави смес от брашното и друга част от бульна.

Когато брашното се разтвори и в него няма бучки, сместа се изсипва към запръжката и непосредствено след това се прибавя още течност.

Най-накрая, когато запръжката е завряла, тя се прибавя към бульона и се оставя на огъня да къкри.

Месото се накъсва, кожата се отстранява и пуешкото се прибавя към яхнията. Оставя се да къкри около 10-15 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: