Шоколадов Пандишпанов Блат за Торта

12/04/2018
Адриан Александров
отАдриан АлександровПомощник Готвач935185
"Най-вкусната домашна торта се прави с ръчно приготвен шоколадов пандишпанов блат, само казваме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 859
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на гъста пяна.

Жълтъците смесваме с шоколада и захарта и разбиваме на пухкав крем. Към този крем добавяме брашното, бакпулвера и какаото и разбиваме до хомогенизиране.

Започваме да добавяме белтъците на порции, като разбъркваме бавно, за да се запази сместа пухкава.

Покриваме кръгла тавичка с хартия за печене, намазваме с малко олио- изсипваме сместа.

Печем на 180 градуса около 15-20 минути. Оставяме да се охлади и отделяме блата от хартията.

Блатът се получава пухкав и може да се разреже на две.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: