Бърз бъркан тутманик

04/04/2018
"Време е да забъркате закуската - а тя днес ще бъде бърз бъркан тутманик "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо299 204
  • Преглеждания за месеца1293
  • Преглеждания за седмицата2610
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изгасете содата в киселото мляко. Добавете солта и 1 с.л. олио. Разбъркайте добре. Сложете брашно, колкото поеме.

В отделна купа разбийте сиренето и яйцата. Сложете ги в тестото и ги разбъркайте добре с вилица, така че сместа да се разнесе навсякъде.

Подмажете и набрашнете тавичка. Изсипете сместа и я разстелете равномерна.

Намажете отгоре тутманика с жълтък и кисело мляко. Печете на 200 градуса до кафява коричка.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 9 гласували
5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: