Вкусен тутманик с мая

27/03/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 233
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата118
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. Във водата се разтварят олиото, солта, захарта и маята и се изсипват по малко в брашното, като непрекъснато се бърка.

Замесва се меко тесто, което силно се удря десетина пъти в масата, за да излезе въздухът.

Тестото се разделя на 5 топчета и се оставя за малко да втаса.

Маслото заедно с олиото (50 мл) се разтопява, а сиренето се натрошава.

Всяко топче се потапя в мазнината, след което се разстила на тънко. Намазва се с мазнината и се поръсва със сирене.

След това се взима второто топче, което се потопява в мазнината, разстила се и се слага върху първия лист.

Отново се намазва с мазнина и се поръсва със сирене. Така се прави и с останалите топчета, като се редят едно върху друго.

Навива се руло, което след това се завива на охлюв и се поставя в намазнена тава, като се оставя поне един час да втаса.

Накрая се намазва с останалата мазнина и се пече на топла фурна на 180 градуса.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: