Мерлуза във Фолио на Фурна

25/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру12195443937
"Хапвайте вкусно, хапвайте здравословно и да ви е вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 971
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте и подсушете филетата риба. Оставете я на стайна температура докато подготвите зеленчуците.

2. Доматите и чушките измийте и нарежете на колелца. Гъбите изчеткайте хубаво от пръстта и обелете или измийте много бързо, за да не поемат излишна вода и станат безвкусни. Нарежете ги на тънко, заедно с пънчетата. Чесънът направете на тънки филийки.

3. В леко намазнен тиган на силен огън запечатайте кръгчетата домати и чушки само колкото да хванат загар. Извадете и в същия тиган сложете гъбите с маслото за 2 минутки. Зеленчуците ще претърпят още една термична обработка, затова не ги готвим напълно.

4. Разстелете две големички парчета алуминиево фолио, намазнете леко и положете рибата с кожата надолу. Върху всяко филе мерлуза поставете първо чесън, сол, подредете запечените кръгчета чушка и домат и накрая разпръснете от гъбките. Поръсете с още зехтин и малко сол и запечатайте с фолиото, така че да няма пролуки.

5. Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 17 минути. Ако вашите филета са по-големи може да увеличите малко времето.

6. Поднесете това бързо, лесно и вкусно ястие с чаша хубаво бяло вино!

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: