Печен лук във фолио

19/03/2018
Зорица
отЗорицаГуру94425629094
"Свежо, атрактивно и много вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 212
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кромид лук - 4 глави
  • сол - 1 к.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • риган - 4 щипки
  • чесън на прах - 4 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • розмарин - няколко листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите кромид се обелват от най-външните люспи, като се оставят най-вътрешните. Измиват се със студена вода и всяка глава се слага върху лист алуминиево фолио.

Всяка глава лук се разрязва на 4, без да се стига до основата. След това се правят още няколко разреза.

Всяка глава лук се полива със супена лъжица зехтин и се поръсва със сол, черен пипер, чесън на прах или люспи и щипка риган.

Във всяка глава се слаган и няколко листенца розмарин.

Алуминиевото фолио се сгъва на пакетче и така опакования лук се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Поднася се, като гарнитура към основно ястие с месо или риба.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: