Пикантен Пастет с Люти Чушлета

13/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру15786484807
"Специално предложение за онези, които обичат леко пикантните удоволствия - пастет с люти чушлета "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 322
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 200 г
  • пилешко филе - 100 г
  • бяло вино - 150 мл сухо + 150 мл десертно
  • масло - 90 - 100 г (на стайна температура)
  • бренди - 30 мл
  • люти чушлета - 2 бр. кайенски
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бял пипер - 5 - 6 зрънца
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1/2 ч.л.
  • хляб - препечени филийки за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете пилешкото филе на кубчета, а дробчетата почистете от възможни ципи или кръвоносни съдове. Накиснете ги във смесените два вида вино, дафиновия лист и зрънцата бял пипер. Щом добият стайна температура, поставете на умерен огън за 12 минути от момента на завиране.

2. Отцедете от течността и поставете в блендер заедно с мекото масло, лютите сухи или пресни кайенски чушлета, брендито и солта.

Всичко се смила до фина консистенция.

3. Подправете с черния пипер и още сол, ако е необходимо, и приберете в хладилник за 6 часа да стегне хубаво.

Преди сервиране оставете за 10 минути на стайна температура и поднесете с препечени филийки.

Съвет:

Ако искате вашият пастет да е по-лек, намалете количеството на маслото.

Малките кайенски чушлета са много люти, затова ако приготвяте за първи път, пробвайте само с една и впоследствие може да си добавяте още според вкуса си.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: