Хек с домати и карамелен сос

27/11/2012
Симеон Георгиев
отСимеон ГеоргиевНовак
"Е няма такава вкусотия, опитайте и ще се съгласите на 100 процента с нас "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 415
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг хек
  • домати - 300 г
  • лимони - 1 брой
  • туршия - от зелени домати или зелени малки динчета
  • соев сос - 5 с.л.
  • глутамат - 1 ч.л. натриев
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
  • захар - 2 с.л.
  • мазнина - 5 с.л. растителна
  • сол
  • джинджифил - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта с мазнината. Щом добие хубав карамелен цвят, внимателно долейте 100 мл топла вода и бъркайте, докато за да се разтвори.

Вземете подходяща тенджера и подредете ред риба, ред домати на кръгчета, кръгчета лимон, кръгчета лук и по същия начин нарязаната туршия.

Добавете настъргания и претрит джинджифил и редувайте така до изчерпване на количествата. Овкусете със соевия сос, малко натриевия глутамат и щедро сол.

Залейте отгоре с разтворения карамел и долейте вода, колкото да покрие продуктите. Сложете хека с домати и карамелен сос да се вари на слаб огън за около 1 час.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: