Риба, маринована в буркани

07/03/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815922277
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 294
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • паламуд - около 600 г
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • чесън
  • дафинов лист
  • бахар
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре паламуда от вътрешностите, хубаво измиваме и поставяме в тавичка. Вътрешната изчистена част пълним със сол и покриваме цялата риба.

Накланяме тавичката, така че да се оттича водичката, която се получава.

Така оставяме за 36 часа, за да може рибата да поеме необходимата сол.

Нарязваме на парчета и нареждаме в буркани, като между парчетата слагаме и подправките.

Най-отгоре заливаме с олио.

Оставяме буркана с паламуда около 3-4 дни и след това е готов за консумиране.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: