Добруджански бюрек

06/03/2018
"Прословутият Добруджански бюрек вече и на вашата трапеза - да ви е сладко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо119 342
  • Преглеждания за месеца3287
  • Преглеждания за седмицата1483
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане хомогенна.

Накрая към нея внимателно се слага натрошеното сирене.

В намазана с мазнина тава се подреждат 3 кори, като всяка се поръсва с мазнина.

Слага се плънка, отново 3 кори с мазнина, плънка и така до свършването на продуктите, като се завършва с кори. Нарязва се като торта.

Залива се първо с горещо масло, а след това със смес от прясното мляко с яйцата.

Бюрекът се слага се във фурната и се пече до призовяване.[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

4.9
Общо 9 гласували
5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: